Werken aan de SDGs binnen je onderneming

Waarom? Hoe? Wat?

In een wereld van complexiteit en grote uitdagingen is het wijs om inspanningen te bundelen en een gezamenlijke bril te gebruiken om stappen te definiëren en erover te communiceren.

Een boek dat veel overheden, bedrijven en mensen inzichten bracht is The doughnut economics, van Kate Raworth. Een andere tool is het raamwerk 17 Sustainable Development Goals (SDGs), dat werd ontwikkeld door de Verenigde Naties in 2015 als een basisonderdeel om de duurzaamheidsdoel-stellingen voor 2030 wereldwijd te behalen. Ze handelen over verbeteracties rond economische, sociale en ecologische uitdagingen.

Maar hoe kan je als bedrijf

–> Op een snelle manier je medewerkers kennis laten maken met de SDGs?
–> Te weten komen welke projecten je medewerkers inspireren? En welke prioritair zijn voor het bedrijf?
–> Hoe kan je medewerkers participatief laten meedenken over SDGs in projecten om ze verder te verdiepen en nauwer te laten aansluiten bij de missie van de onderneming?
–> Hoe pak je die projecten dan verder aan om tot concrete resultaten te komen?

ONZE BLOKKENDOOS:

 • Kennismaken met SDGs:

  In een halve dag begeleiden we op een interactieve manier een groep medewerkers om kennis te maken met de SDGs, om te weten te komen waar het bedrijf mee bezig kan zijn en waartoe de medewerkers zich het meest getrokken voelen.

 • SDG-projectideeën – eerste challenge:
  Krijg feedback op de projectideeën van je collega’s onder een begeleid format.
 • SDG-projecten – in de diepte:

  Krijg coaching op projecten die je wil opstarten. Dat kan gaan over:

  • meer SDG integreren,
  • het zetten van milestones en KPIs,
  • change management binnen het bedrijf,
  • partners zoeken om mee samen te werken,

 

Inspiratie

In het boek Measuring distance to the SDG Targets 2019 worden alle SDGs beschreven met alle meetbare indicatoren. Ook worden alle landen van de OESO doorgelicht op hun status in 2019 tov de targets van de VN.

In het boek The doughnut economics (Kate Raworth) wordt vanuit economisch standpunt verschillende aspecten bekeken op hun roofgehalte en de gevolgen daarvan op het welzijn en de planeet. En dus een deel van de SDGs.

Meer leren?

Workshops, kruisbestuiving en coaching op vraag van je bedrijf.