METHODIEKEN

Wat ons kenmerkt, is dat we alle methodieken zelf uitproberen en dan toepassen.

Wat we zelf niet hebben uitgeprobeerd, willen (en kunnen) we ook niet aanbieden en overdragen aan anderen. We zijn zelf – zowel individueel als in team – in een constant leerproces rond alle onderstaande nieuwe, sociale technologieën. Zo blijven we up-to-date.

Klik op een methodiek voor meer uitleg, en op links naar interessant materiaal.

Art of Hosting / Participatief leiderschap

De ‘kunst’ van ‘the Art of Hosting’ bestaat erin om de collectieve intelligentie van een groep mensen, een gemeenschap, een netwerk, een organisatie of bedrijf aan te spreken en in te zetten met het oog op betere en duurzamere oplossingen voor complexe uitdagingen.

Meer participatief leiderschap

Going Horizontal - Kleine stappen op weg naar zelforganisatie

Sociale praktijken zijn nuttig in elke fase van je organisatie. Ze ondersteunen elke vorm van zelfsturing, zoals Holacratie, Sociocratie 3.0 of de teal beweging.

Meer horizontaal werken

Collective Presencing

Collective Presencing is een verzameling praktijken om de collectieve intelligentie en collectieve wijsheid in een team of kleine groep te verhogen en te verdiepen. 

Meer Collective Presencing

u.lab – Theory U – prototypen

Alle stappen en oefeningen zijn erop gericht meer en meer mensen te betrekken, diepgaand te leren en van daaruit de dingen aan te pakken vanuit de vernieuwde inzichten.

Meer Theory U

Teal of toch niet? Spiral dynamics

Het brengt begrip voor de verschillen waarmee mensen naar dingen kijken. Je kan je taalgebruik beter afstemmen op de ander, om beter gehoord te worden. 

Meer spiral dynamics

Systemisch werken / opstellingen

Met een opstelling kunnen onderliggende dynamieken aan het licht komen. Door recht te doen aan deze ordeningen, komen oplossingen in beeld die het systeem ontspannen. 

Meer systemisch werken

Intervisie

Iedereen die weleens zotte en/of vernieuwende ideeën heeft, loopt aan tegen de veelheid ervan: ‘welke stap kan ik nu eerst zetten?’, ‘is dit een wel goed (genoeg) idee?’, ‘wat zit er vast?’, ‘bij wie kan ik volledig mijn idee uitspreken en gehoord worden zonder oordeel?’. 

Meer intervisie

Impact Percolator

De Impact Percolator heeft als belangrijkste doel de zichtbaarheid van je onderneming te verhogen op sociale media zodat de impact van het bedrijf/organisatie kan groeien. Maar achterliggend kan ook de administratie meegenomen worden.

Meer impact

Shared Economy of gedeelde economie

Dit is een model om van een transactionele manier van ‘ik bepaal de prijs en jij betaalt’ te komen tot een meer relationele manier van ‘samen kijken wat nodig en mogelijk is’. 

Meer Shared Economy

Commons - ons gemene goed

Hoe kan werk meer ten dienste staan van de commons – het gemeengoed?
Beter nog: Hoe kunnen we werk zelf zien als het uitbouwen van het gemene goed?

Meer commons

Heb je een specifieke vraag?