Mekaar coachen – intervisie

Iedereen die weleens zotte en/of vernieuwende ideeën heeft, loopt aan tegen de veelheid ervan: ‘welke stap kan ik nu eerst zetten?’, ‘is dit een wel goed (genoeg) idee?’, ‘wat zit er vast?’, ‘bij wie kan ik volledig mijn idee uitspreken en gehoord worden zonder oordeel?’. Bij al deze vragen – en meer – kan intervisie helpen. Een intervisie-gesprek is een gesprek met een bepaalde structuur (bepaalde vorm, rollen en tijdsduur) waarbij 1 persoon een onderwerp of vraag inbrengt en de anderen je coach zijn.

Toepassing intern binnen Percolab: groeigesprekken, is een variant van bovenstaande. Je zou het kunnen zien als een equivalent van een evaluatiegesprek binnen een horizontale organisatie. Het is de “werknemer” die zijn situatie/vraag voorlegt aan de collega’s en die spiegelen wat ze horen en samen kijken we naar mogelijke stappen voorwaarts. Het is enerzijds kwetsbaar, anderzijds verhelderend, heel persoonlijk en leerrijk.

Ik had nooit gedacht dat stress uit mijn jeugd rond het lanceren van nieuwe poppentheaterstukken, een link zou hebben met de stress die ik ervaar als ik nu zelf iets nieuws in de wereld wil zetten. Expect the unexpected.
Ilona

Oorsprong

Intervisie vond zijn oorsprong in kringen van psychologen en therapeuten die ‘cases’, bedenkingen en beslommeringen aan collega’s voorlegden; vandaar het woord inter-visie. Dit in tegenstelling tot super-visie waar een expert(e) de groep leidt. Door de coachende houding ten opzichte van mekaar verwierven ze nieuwe inzichten en konden stappen vooruit zetten. Vaak leren de “coaches” ook iets door de inzichten.

Resources

Meld je aan op ons community platform Spotted Zebras (gratis) en bekijk tal van materiaal.

Stewards in Percolab BE

Op vraag

Percolab kan live of online intervisies hosten op vraag. Dit kan ook een recurrente opdracht zijn om binnen de cultuur van een bedrijf/organisatie opgenomen te worden. Daarnaast is het ook mogelijk om opleiding en coaching te krijgen in één of meerdere methodieken.