Collective Presencing

Collective Presencing is een verzameling praktijken om de collectieve intelligentie en collectieve wijsheid in een team of kleine groep te verhogen en te verdiepen. Als individuen samenkomen die diepgaand geleerd hebben hoe ze volledig aanwezig kunnen zijn en blijven, dan kunnen ze hun bewustzijn, hun aanvoelen en hun weten samenbrengen ten dienste van een vraag die er echt toe doet. Totaal vernieuwende inzichten zullen zich aandienen en kan er innoverend gehandeld worden. Zo kan onze wereld herstellen en werkelijk openbloeien. 

Collective Presencing reikt aan wat de verdere mogelijkheden zijn van samenwerking en co-creatie. Het bouwt op de veronderstelling dat het verhogen en verdiepen van de kwaliteit van onze gesprekken die we voeren het eigenlijke werk is.

Veel meer in het e-book en op de Collective Presencing website
Het boek is beschikbaar als e-book (dat je kan downloaden), of als webversie zodat je online het boek kan lezen! (ooit komt er wel een gedrukte versie…)

Oorsprong

De praktijk van Collective Presencing komt vanuit een 7 jaar durend project Women Moving the Edge. Het startte vrij onschuldig, maar werd een jarenlang participatief actie-onderzoek dat leidde tot een kader over wat er mogelijk is met collectieve intelligentie, collectieve wijsheid en collectieve actie.

Resources

Stewards in Percolab BE

Boeken

Collective presencing (ebook)

An Emerging Human Capacity
Ria Baeck

download

Agenda

Deep dives gepland in het najaar (in het Engels) ** info volgt

Blijf op de hoogte over Collective Presencing via de nieuwsbrief