Percolab Belgium. Waarom eigenlijk? 

Uit ons eerste bezoek aan De Stuyverij ontstond een vruchtbare uitwisseling. Wij verzorgden een avond van verhalen vertellen (met de methodiek Collective Story Harvest). Bedoeling was dat het team van De Stuyverij nog meer inzicht zou krijgen in hun leerpunten opgedaan tijdens de voorbije jaren, zowel rond hun methodieken, als rond leiderschap, als rond veranderingsprocessen. Als tegengift begeleidde Eefje ons team van 4 bij een positioneringsoefening – door gebruik te maken van de Golden Circle van Simon Sinek.

Wij kunnen wel wat hulp en ondersteuning gebruiken bij de overgang van ‘vier aparte individuen die een netwerk organiseren’ naar ‘een coöperatieve onderneming’ die, onder andere, een netwerk wil hosten van vernieuwers en zoekers rond nieuwe manieren van werken en organiseren.

Ik had de video van Simon Sinek al bekeken, enige jaren geleden. Het leek me ‘common sense’ of ‘gezond verstand’ en ik vond het niet zo bijzonder eigenlijk. Dus ik was wel benieuwd wat deze namiddag zou brengen. Eefje liet ons starten vanuit onze persoonlijke missies. Wat doen we nu echt graag, zowel binnen als buiten Percolab? En vooral: WAAROM doen we dat allemaal? Door in tweetallen hierrond te werken werd wel vlug duidelijk dat we min of meer weten WAT we doen, maar de diepere waarom in woorden gieten bleek niet zo makkelijk. 

Eefje is echt wel een krak in het samenvatten en helder maken van waar het nu precies om draait. Zelf waren we eerder warrig… wat is nu het echte Waarom? En wat is dan het Hoe? waardoor deze Waarom werkelijkheid kan worden? Een voor een kwamen we aan bod om ons persoonlijke Waarom duidelijk te krijgen.  

Mijn waarom: Het potentieel aan leven dat er is tastbaar maken.
Mijn hoe: door uitwisseling te faciliteren/hosten zodat zowel individu als organisatie zich kunnen ontplooien en floreren. 

Vanuit de Waarom’s van ons 4 hebben we ons dan gericht op de ultieme reden van bestaan van Percolab België. Dit is het! 

Wij zetten individuele en collectieve processen in gang, 
die structuren in beweging brengen
waardoor systemen tot volle potentieel groeien. 

In augustus gaan we samen op ‘retreat’. (De vertaling van ‘retreat’ blijkt ‘retraite’ te zijn, maar dat klinkt zo katholiek… en ‘op weekend gaan’ is het ook niet, want we gaan in de week. Iemand die een beter woord heeft gevonden? – Ondertussen is de retreat voorbij, en we hebben gekozen voor ‘op kamp gaan’!)

 

Dit regelmatig ‘terugtrekken’ als een team of als netwerk is een praktijk die we veel zien terugkomen: bij De Stuyverij, bij Enspiral, en ook in de andere Percolab cellen (Montréal, Montpellier en Barcelona). Weg van de dagdagelijkse, operationele beslommeringen en het team en zijn werking met een onderzoekersbril bekijken. Ook tijd hebben voor de diepere lagen en de persoonlijke verhalen, samen op wandel en nog zo veel meer! 

 

Enkele vragen die inspirerend kunnen zijn in zo’n terugtrekdagen: 

  • Wat werkt er nog? Wat niet meer?  
  • Wat zijn nieuwe dingen die de kop op steken waar we aandacht willen aan schenken?  
  • Wat kunnen we best aanpassen in het kader van ieders evolutie en ontwikkeling?