Het nieuwe werk-woord Doenken! 

Enkele maanden geleden was ons Spotted Zebras-netwerk op bezoek bij de Stuyverij, in het verre Kortrijk. Inspirerend voor ieder van ons die een verschil wil maken!!!

Allereerst hebben ze een heel duidelijke missie – tenminste nu wel, na 3 of 4 jaar pionieren! Zij zijn ‘een broedplek vol-doening’. Mooie woordspeling die echt wel uitdrukt wat ze in hun mars hebben. Zij willen meer balans brengen in de samenleving door nieuwe samenwerkingen te laten ontstaan van onderuit. Daarvoor creëren ze broedplekken, als een middel om het ontstaan van die samenwerkingen te bevorderen. Kort en krachtig; duidelijk! Geweldig! 

We werden ontvangen in de ruime huiskamer, een plek waar letterlijk van alles kan en waar ik het ‘upcyclen’ zo goed van herken! Men neme 3 of 4 oude keukenkasten die zelfs het kringloopcentrum niet meer wil; men puzzelt wat en laat één en ander aansluiten aan mekaar, en dan afwerken met eenzelfde verf: ziedaar een zeer originele en lange keukenkastformatie, perfect voor de ruimte! 

Het heeft echter een tijdje geduurd vooraleer hun missie en visie helder was – “wij wisten niet wie wij waren”. Jan publiek wou hen ook altijd in een bepaald vakje stoppen, maar elk vakje was te klein voor wat ze eigenlijk vorm willen geven. Een restaurant? Een nieuw soort buurthuis? Een café? Van alles een beetje waarschijnlijk en niks voor lange tijd, laat staan altijd. 

Hun eerste broedplekaanbod was: stuyfsessies. Je kon activiteiten of bepaalde kennis delen; of samen een onderwerp onderzoeken. Doordat niemand expliciete verwachtingen had rond wat een stuyfsessie kon zijn, waren er weinig verwachtingen en veel mogelijkheden! Enkele van hun onderliggende principes: ‘iedereen heeft talenten’ (en de schuwe migrantenvrouw heeft ondertussen inderdaad een restaurant geopend!) en ‘eerst de mensen, dan de projecten’. De stuyfsessies werden co-werk-lab en de volgende vorm die ze hebben bedacht is het Stuyflab.

 

Zij hebben heel goed door wat het werk-woord ‘doenken’ betekent; een woord dat ik recent hoorde van een deelnemer in een opstartend burgerinitiatief in Diest. Doenken = doen en denken. Leren door te doen. Of zoals Eefje het verwoordt: “Doen is het nieuwe denken.” Niet eerst grootse plannen maken, maar starten met kleine projecten, daar direct de lessen uit trekken en daarop verder bouwen. 

 

Met een Engels, en misschien moeilijk woord kunnen we dat ‘action learning’ noemen. Onze gewoonte om met plannen en concrete doelstellingen te werken heeft ons niet echt geleerd om regelmatig reflectie in te bouwen. In het omgaan met complexe vraagstukken is doenken de enige manier die echt werkt!  

  

Omdat er zo veel resonantie is tussen De Stuyverij en de Zebras – wat betreft doelstelling en manieren van werken – sloten we de avond af met een afspraak om mekaar wederzijds te ondersteunen. Wij verzorgen een avond voor hen; Eefje begeleidt ons voor een positioneringsoefening. (later meer hierover)