Loading Events

Workshop Wegen van wil

19 October 2018 - 20 October 2018

Kon je er op onze laatste Spotted Zebras Vrijdag niet bij zijn om ervan te proeven, maar wil je wel de tweedaagse workshop van 19 en 20 oktober meemaken? Dan is dit een unieke gelegenheid om via de beeldende taal van de kunst de these “karma en reïncarnatie” te onderzoeken vanuit je eigen concrete insteek:

Wat is mijn volgende te zetten stap – in mijn leven, in mijn relaties of in mijn werkveld – gezien vanuit karmisch perspectief?

Deze tweedaagse is een diepgaande workshop om wegen van onze wil te onderzoeken.

Vragen die centraal staan:
– Komen we op de wereld met een aangeboren psychische structuur die erom vraagt om verder ontwikkeld te worden?
– Hebben al onze weerstanden en kwaliteiten hun oorsprong in dit leven?
– Wat is de volgende te zetten stap in het kunstwerk dat we zelf zijn?
– Wie zijn we zelf?

Jaak Hillen en May Oostvogels begeleiden ons doorheen deze tweedaagse. Eind 2017 heeft Jaak een nieuw boek uitgebracht met de intrigerende titel “Wegen van Wil”. Het is een handboek voor een kunstzinnige omgang met karma en reïncarnatie.

In zijn boek beschrijft Jaak hoe je de beeldende taal van de kunst kan gebruiken om op een creatieve manier in diepere lagen van jezelf te duiken om die te transformeren. Dus ook wie niet meteen met karma en reïncarnatie wil werken, kan met de aangereikte inzichten aan de slag.

“’Reïncarnatie laat zien dat er goedheid in het universum bestaat’ zegt Rinpoche, goedheid in die zin dat ons de meest optimale kansen geboden worden om, binnen de door ons gecreëerde context, onze evolutie met succes verder te zetten.”

De methodes maken eerder gebruik van synthetisch denken en minder van analytisch denken. In de aanpak worden ook het gevoel en de wil meegenomen. Beeldende taal kan de informatie die in ons lichaam verborgen zit, openleggen en beschikbaar maken, zonder ze uiteen te rafelen in verklaringen.

Zoals de centrale vraag van de workshop laat vermoeden, nemen Jaak en May ons mee in een diepgaande manier van persoonlijk onderzoek waarbij de uiteindelijke vraag is: “Wat is mijn volgende te zetten stap?” Er zijn niet alleen methodes uitgewerkt voor persoonlijk onderzoek, maar ook voor onderzoek van je relaties en van initiatieven die je gaat nemen.

“Ik ga ervan uit dat we op de wereld komen met een aangeboren persoonlijkheidsstructuur die niet alleen zijn afdruk heeft op wie we zijn, maar ook op toevalligheden die op ons afkomen. Wat we uitstralen, trekken we ook aan. We zijn zelf de auteur van ons eigen toneelstuk en mede-auteur van dat van anderen. Niets van wat je doet, gaat verloren en je kan er te allen tijde aan verder bouwen.”

Datum: vrijdag en zaterdag 19 – 20 oktober 2018 van 9u30 tot 17u.
Kosten: €195 excl. 21% btw, incl. lunch met soep, sla en brood.
Overnachten: Er kan gekampeerd worden aan €7 per nacht, er zijn kamers in de buurt voor €20 per nacht, je kan in de Lilse Bergen kamperen of een trekkershut nemen (op tijd aanvragen) of je kan een hotelletje in de buurt nemen.
Locatie: artObe, Rolleken 10, 2275 Lille (bij Herentals)
Hoe geraak ik daar?
Met de auto: Van Antwerpen richting Eindhoven. Op de E34 afrit 21 Lille-Wechelderzande. Naar links. Dan de tweede weg rechts (na 1000 m) en de plaatjes artObe volgen.
Met de bus: bus 416 of 417 op de Rooseveltplaats in Antwerpen, de sneldienst naar Herentals of Turnhout. Uitstappen aan de P&R te Lille. Daar kunnen we je ophalen, als je vooraf een seintje geeft.
Met de trein: de trein naar Turnhout nemen en in Herentals uitstappen. Daar de bus naar Lille (409). In Lille kunnen we je ophalen. Of je kunt ook carpoolen vanaf Herentals station. In beide gevallen, graag een seintje.

Inschrijven

Share This Event

  • This event has passed.

Details

Start:
19 October 2018
End:
20 October 2018
Cost:
€195
Event Category:

Venue

artObe
Rolleken 10
Lille (bij Herentals), 2275
+ Google Map
Phone:
0032 (0)14 883343
Website:
http://artobe.org/index.html

Organizer

Percolab Belgium
Email:
belgium@percolab.com
Website:
www.percolab.be