Systemische opstellingen –

Ingewikkelde problemen doorgronden door intuïtief te kijken

Maandelijkse avondworkshops Systemische Opstellingen – met Ria Baeck

Wil je een beeld van wat er onder de oppervlakte gaande is bij een lastig probleem?
Wil je afchecken wat een bepaalde stap teweeg zou brengen?
Wil je een vastgetrokken knoop losmaken en ontwarren?
Wil je een vraag of een probleem opentrekken naar ruimere opties en mogelijkheden?

Dit is een zeer interactieve workshop waar met reële vragen van deelnemers wordt gewerkt.

Systemische opstellingen zijn een zeer efficiënte en vlugge manier om onzichtbare dynamieken, die overal doorheen spelen, te kunnen zien en benoemen. Bij complexe en aanhoudende vraagstukken waarbij rationele analyse niet (meer) toereikend is, is het nodig al onze vermogens in te zetten, inclusief observatie, perceptie en het aanvoelen van de samenhang in een systeem én in de ruimere context. Deze werkvorm is een systemische methode, dat wil zeggen dat ze verder kijkt dan de plek of het element waar het probleem zich voor doet: ze zoekt naar diepere verbindingen en samenhangen, die vaak niet voor de hand liggen. Verder maakt de werkvorm gebruik van de specifieke menselijke mogelijkheid om situaties in te voelen. Het is een intuïtieve methode gericht op het naar boven brengen van impliciete, niet-bewuste kennis en informatie, als een onmiskenbare aanvulling op onze gekende rationele technieken.

Specifieke vragen die aan bod kunnen komen:

  • Persoonlijke moeilijkheden, gerelateerd aan gezin, familie, geldzaken, conflicten, situaties die vast zitten enz.
  • Professionele ontwikkeling: vb: Welke mogelijkheden laat ik liggen, welke talenten laat ik onbenut?
  • Organisatie-ontwikkeling: vb: Elke keer stagneren situaties, nieuwe oplossingen werken niet, conflicten en spanningen komen steeds weer terug.
  • Marktgerelateerde vragen: vb: We willen een nieuw product lanceren. Hoe gaat de markt reageren?

Data: telkens vrijdagavonden van 19.30u tot 22.30u, met een pauze tussenin. Drank en versnapering worden je aangeboden tijdens de pauze. Volgende sessies: 29 maart, 17 mei, 14 juni.

Prijs: Deelname in de onkosten, 30 euro per avond.

Plaats: Bij Bert Magnus (initiatiefnemer en organisator), ’Huis Oase, Bautelareweg 14, 1980 Zemst. Wegbeschrijving onderaan.

Inschrijving: 30 euro storten op rekeningnr. 734-0077747-59 met vermelding van je naam en data van de familieopstelling(en). Inschrijven kan tot 1 week vooraf. Je kan ook telefonisch inschrijven: 015/34 68 08, tussen 19u en 21u. Inlichtingen inhoudelijk bij Ria Baeck : 0473/50.21.76

Wegbeschrijving: Via de E19, afrit Zemst, richting Zemst volgen tot T-kruispunt. Op het T-kruispunt naar rechts. Je bent nu op de Brusselsesteenweg. Direct, na 50 meter: eerste straat links! Volgen tot op kruispunt met Bakkerij Gunther. Daar links afslaan. Je rijdt nu op de Linterpoortenlaan. Dan tweede straat aan je rechterkant (na huisnr 134 ), dit is de Bautelareweg. Laatste huis aan je linkerkant is nr 14. Welkom!

Prijsafspraak: In tegenstelling tot andere opstellers opteren we ervoor om de prijs voor iedereen gelijk te houden, ook voor wie een vraag inbrengt. Ter plekke beslissen we gezamenlijk welke vragen aan bod komen.